FIN

Suunnittelumme

Tutustu suunnittelupäällikköömme Aivar Habakukkiin ja lue lisää arvoistamme ja toimintatavoistamme.

Mitä suunnittelupäällikkö tekee?

Suunnittelupäällikkö huolehtii kokonaisuuksista: julkisuuskuvasta ja tuotekehityksestä. Tuotesuunnittelun lisäksi työhön kuuluu esimerkiksi messuosastojen ja tuotteiden mallintamista sekä Virossa että jälleenmyyjiemme luona.

awards

Best Design Implementer 2010

Business Award

Excellent Design Management 2008

Bruno Design Prize

Best Product Design 2008
Bruno Design Prize

Mistä aloitatte uuden tuotteen suunnittelun?

Tuotesuunnittelija ei ole taiteilija, joka suunnittelee saatuaan inspiraation, vaan tuotantoyrityksessä uuden tuotteen kehittäminen on hallittu prosessi. Uuden ammeen ominaisuudet määritellään taustatutkimuksella. Suunnittelua määrittävät kohdemaa, myyntistatistiikka sekä vallitsevat sisustus- ja muotoilutrendit ja teknologiat.

Miten uusi tuote tai kokoelma valmistuu?

On tärkeää seurata, mitä alallamme ja esimerkiksi arkkitehtuurin saralla tapahtuu. Virtauksia tarkkailemalla ja tulkitsemalla löydämme suuntaviivat, ja myös suunnittelijoiden kanssa työskentely antaa virikkeitä. Prosessia on kuitenkin johdettava tavalla tai toisella, sillä tuotesuunnittelu on tiimityötä.

Tuotekehitystiimi aloittaa ja lopettaa viikon kokouksessa, johon osallistuvat suunnittelupäällikkö, kehittämiskeskuksen johtaja, pääkehittäjä sekä toimitusjohtajamme ja omistajan edustajat. Lisäksi kerran vuodessa keskustellaan strategisista suunnitelmista.

Meille on kaikkein tärkeintä, että kylpeminen on mukavaa. Siinä emme tee kompromisseja! Siksi kiinnitämme erityistä huomiota ammeiden ergonomiaan.

Miten valitsette suunnittelijanne?

Suunnittelupäällikkö etsii suunnittelijat, joiden tyyli ja aiemmat työt sopivat yhteen brändimme kanssa. Tekninen puoli suunnittelusta on oman tiimimme harteilla, jolloin suunnittelija voi keskittyä itse ideaan. Suunnittelupäällikkö koordinoi yhteistyötä.

Miten uusi tuote tai tuotesarja kehitetään?

Jokainen suunnitteluprosessi on erilainen ja dynaaminen. Emme ripustaudu alkuperäiseen ideaan; jos prosessin edetessä syntyy uusia oivalluksia, olemme joustavia ja muutamme tarpeen mukaan määrittelyjä.