FIN

Poreammeen valinta

nä päivänä markkinoilta löytyy lukuisia eri valmistajien tuotteita. Tästä syystä on tärkeää tietää muutamia perusasioita, joista voi päätellä, että kyseessä on laadukas tuote.

LAATU
100%-saniteettiakryyli on pintameteriaalina helppohoitoinen, kestävä sekä miellyttävä iholle. Laadukas saniteettiakryyli on läpivärjätty, varsinkin värillisissä akryyleissa kannattaa asiaan kiinnittää huomiota. 100%-saniteettiakryyli ei reagoi uv-valon kanssa eikä siten kellastu.Ammeen rungon pitää kiertää pohjan lisäksi myös ammeen yläreuna. Akryyliammeet tarvitsevat tukevan rungon, jotteivat pitkät akryylireunat pääse notkumaan. Varmista myös, että poreammeen runko on sopiva kylpytiloihin. Alumiininen runko on kosteisiin tiloihin ihanteellinen, koska alumiini ei ruostu. Lisäksi alumiini on kevyt materiaali.

 • Varmista, että kaikki suuttimet ovat metallia. Monesti suuttimet vain näyttävät metallisilta ja ovat itseasiassa päällystettyä muovia. Metalliset suuttimet ovat pitkäikäisiä ja kestävät käytössä.
 • Vesihieronnalla on suurempi hierontavaikutus kuin ilmahieronnalla, siksi vesipumpun teho on hieronnan kannalta oleellisempi kuin ilmakompressorin teho. Pumppujen tehot vaihtelevat yleisesti 300W-900W:n välillä. Suomessa myytävissä Baltecon poreammeissa on aina vähintään 1100W vesipumput.
 • Vältä poreammeita, joissa on ns. ontto välipohja. Onton välipohjan erottaa yleensä siitä, että pohjaan on porattu paljon reikiä eikä pohjassa ole mitään suuttimia. Tällaisen järjestelmän puhdistaminen ja huolto on vaikeaa. Kunnollisessa ilmahierontajärjestelmässä jokaiselle erilliselle ilmahierontasuuttimelle menee oma ilmaletku. Tämä rakenne takaa helpon puhdistuksen ja huollon, koska jokainen osa on tarvittaessa helppo irrottaa.
TIETOA POREAMMEEN VARUSTEISTA
 • Elektronisessa kytkinjärjestelmässä (digitaalinen näyttöpaneeli) pumppujen käynnistys tapahtuu samasta paneelista. Käyttöjärjestelmässä ilmahieronnan teho voidaan säätää portaattomasti. Mukana kello ja vedenlämpötilan näyttö. Malleihin, joissa on kaksoisselkähieronta, voidaan asentaa oma vesipumppu (1100W) selkähierontaa varten.
 • Elektronisessa on/off kytkinjärjestelmässä (hipaisukytkimet) ilmahieronnan tehon säätö on on/off. Tämä uusi kytkinjärjestelmä korvaa perinteisen pneumaattisen kytkinjärjestelmän. (kuva)
 • Vesihieronta on poreammeen tehokkain hierontajärjestelmä. Vesi hieroo tehokkaasti mikäli vesipumpussa on riittävästi tehoja. Tästä syystä Baltecon ammeet varustetaan aina vähintään 1100W vesipumpulla. Isoimmissa malleissa vesipumpun teho on 1400W. Ammeissa, joissa on kaksi selkähierontajärjestelmää, voidaan selkähieronnoille asentaa oma 1100W vesipumppu. Tämä takaa erittäin tehokkaan vesihieronnan.
 • Ilmahieronta on poreammeen lempeämpi hierontajärjestelmä. Sopii erinomaisesti perheen pienemmille. Ilmakompressorin teho on 500W. Ilmahierontaa ei suositella, mikäli amme sijoitetaan suihkun alle ja on päivittäisessä suihkukäytössä. Päivittäiseen suihkuun liittyy runsas saippuan ja shampoon käyttö. Lisäksi suihkuun mennään “likaisena”. Pesuaineet ja epäpuhtaudet yhdessä voivat tukkia ilmahierontasuuttimien pienet reiät. Suuttimet voidaan kyllä puhdistaa, mutta vaatii aina lisätyötä.
 • Selkähierontajärjestelmä ja jalkahierontajärjestelmä ovat poreammeen tärkeimmät hierontajärjestelmät, koska niiden suuttimet ovat kiinni ihossa. Tästä syystä myös niiden hierontateho on suurempi kuin sivusuuttimilla. Suuttimien määrä vaihtelee eri mallien kesken.
 • Kylpynautinnon esteettisyyttä voidaan parantaa asentamalla ammeeseen halogeenivalo tai väriledivalot. Halogeenivalo koostuu yhdestä valoyksiköstä ja on teholtaan 35W. Väriledivaloissa neljä eri ledivaloyksikköä sijoitetaan ympäri ammetta. Väriledivaloista voidaan valita erikseen seitsemän eri värisävyä, tai kierrättää koko skaala portaattomasti. Valo on erittäin näyttävän näköinen, kun kylpyhuoneesta sammutetaan valot.
 • Vedenlämmitin (tehot 1,5kW tai 3,0kW). Mikäli poreammeessa halutaan kylpeä pitkään kannattaa poreamme varustaa vedenlämmittimellä. Lämmitin tuo lisämukavuutta poreammeen käyttöön. Lisäksi lämmitin säästää vettä, koska ammetta ei tarvitse välillä tyhjentää ja täyttää uudella lämpimällä vedellä.
  Balteco käyttää poreammeissaan Damixan ammehanamallistoa. Damixan hanat ovat ns. High Flow -malleja, joten niiden täyttönopeus on suurempi kuin normaaleilla suihkutermostaattihanoilla. Varsinkin isoimmissa ammeissa hanan täyttönopeuteen tulee kiinnittää huomiota.

  Käyttökytkimet ja hierontajärjestelmät pdf
  Kiviammeiden käyttöohjeet pdf
  Electric scheme
  Poreammeiden käyttöohjeet